2010 vasaros šventė

Visi Linksmakalnio gyventojai šeštadienį birželio 26 d. susirinko į 14 – tą, tradicinę vasaros šventę, pavadinimu „Vasaros spalvos“.

Oras nuostabus, švietė saulutė ir visų nuotaika buvo gera. Nuo 15,30 val. vyko futbolo varžybos tarp Linksmakalnio senjorų, jaunimo bei svečių iš Trakų r. Aukštadvario komandų. Varžybos buvo azartiškos, jėgos apylygės, bet susumavus rezultatus Linksmakalnio senjorai tapo nugalėtojais. Antroji vieta atiteko Aukštadvario komandai ir trečioji – Linksmakalnio jaunimui. Visos komandos buvo apdovanotos rėmėjų prizais. Šventės dalyviai taip pat aktyviai dalyvavo ir virvės traukimo rungtyje.

Šventės atidarymo metu gausiai susirinkusius linksmakalniškius sveikino mero patarėjas Zigmas Kalesinskas ir seniūnas Vaclovas Žvirblis.
Prieš šventę 6 – tą kartą vyko gražiausiai tvarkomo gėlyno konkursas. Komisija, apžiūrėjusi visus Linksmakalnio gėlynus, gražiausiais pripažino tris: Elytės Aleksandravičienės, Zigridos Kuklienės ir Astos Goberienės. Visoms gražiai tvarkomų gėlynų savininkėms mero patarėjas Zigmas Kalesinskas įteikė knygas- „Kauno rajono gamta ir kultūros paveldas“, o eilę metų gražiausiai tvarkomas Elytės Aleksandravičienės gėlynas buvo apdovanotas mero pirmosios pavaduotojos Nijolės Kliučienės įsteigtu prizu.

18,00 val. prasidėjo kultūrinė programa. Koncertavo kultūros centro vaikų ir suaugusiųjų linijinių šokių kolektyvai, vad. Nijolė Čekauskienė, vaikų pop grupė, vad. Daiva Nastuzinienė, moterų ansamblis, vad. Aida Žvirblienė. Vėliau mielai susirinkusius linksmino ir svečiai : Nausėdų šeimyninis estradinis ansamblis “IKO“ , vadybininkas Kazimieras Nausėda, Liveta ir Petras Kazlauskai bei jaunimo grupė „Tautinis brandas“.

Žmonės traukė dainas kartu su žinomais atlikėjais Liveta ir Petru Kazlauskais, iš kurių sulaukė pagyrimo žodžių už skambų dainavimą bei buvo apdovanoti muzikiniais CD. Ypač patenkinti buvo mažieji šventės dalyviai, kurie galėjo jodinėti poni arkliukais, šokinėti ant batuto bei smaližiauti cukraus vata.
Visi norintys galėjo paskanauti prekybininkų siūlomų šašlykų, kebabų, giros ir kt. gaiviųjų gėrimų .

Diskotekoje šoko ir maži ir dideli. Šventę vainikavo dangaus žibintų skrydis .

Organizatoriai : seniūnija, kultūros centras ir bendruomenė liko dėkingi visiems rėmėjams, kurių dėka įvyko ši nuostabi šventė.

[nggallery id=2]

Rašyti komentarą